Redigeren

Is redigeren van mijn tekst echt nodig?

Maar ik heb toch een spellingcontrole op mijn pc? Spellingcontrole biedt maar gedeeltelijk uitkomst. De spellingcontrole kan wel taalfouten in woorden controleren, maar bijvoorbeeld niet:

  • verkeerde of niet consequent toegepaste tijd
    (tegenwoordige, toekomstige, verleden en (on)voltooid verleden tijd);
  • woorden die onbekend zijn voor de spellingcontrole
  • de stijl, zinsconstructie en samenhang in een tekst
  • een onjuist gebruikte uitdrukking
  • verkeerd geplaatste of ontbrekende leestekens

Daar komt bij dat een spellingcontrole soms zelfs verkeerde wijzigingen voorstelt.
Spelfouten, taalfouten en stijlfouten maken een tekst moeilijker leesbaar en zorgen voor een minder professionele uitstraling. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

 

Doelgroep

Een tekst moet afgestemd zijn op jouw doelgroep. Een jaarverslag is geen kinderboek, en een brochure is iets anders dan een rapport.
Eén van de moeilijkste opgaven is om een bepaalde expertise aan leken uit te leggen. Je moet dan je taalgebruik aanpassen, terwijl je dag in dag uit deze vaktaal (‘jargon’) gebruikt.

 

Consistent

Een tekst moet ook consistent zijn, een eenheid vormen. Kies je voor een informele benadering dan moet je die keuze in de hele tekst volhouden.
Hetzelfde geldt voor de toegepaste tijd. Verder moeten er geen tegenstrijdigheden in staan.

 

Wij corrigeren jouw tekst

Heb je inhoudelijk geen moeite met het opstellen van goed lopende teksten? Maar wil je graag dat iemand met je meekijkt naar de correctheid van jouw woorden en zinnen? Wij helpen je graag. Wij corrigeren alle soorten teksten in de Nederlandse taal.

 

Wil je een GRATIS offerte ontvangen? Klik hier: